25. 10. 2023 A co Vy? Víte kolik prodáváme matrací na míru?

Víte, jaký je nejčastější dotaz našich zákazníků při telefonickém hovoru? Proč prodáváme jen dvě matrace Gold a Silver. Většinou je to otázka na začátku rozhovoru, když mi zákazník volá s poptávkou na specifickou matraci na míru. Prý, když jde do běžné prodejny matrací, tak tam najde spoustu různých matrací a my prodáváme přeci jen Gold a Silver. Jenže, ono to tak není. Ale abych to vysvětlil:

1. Takže za prvé. V běžné prodejně matrací sice prodávají různé druhy matrací, ale většinou, když se zeptáte obsluhy jaký je rozdíl, tak to neví a neumí správně odpovědět. Ti chytřejší se alespoň podívají na popis matrace, přečtou ikonky a snaží se Vás přesvědčit o rozdílu. Já se jim nedivím, sám bych se v takovém množství různých matrací od různých výrobců nezorientoval. My jsme se rozhodli, že půjdeme jinou cestou. Najdeme tu nejlepší možnou matraci na míru v poměru cena/výkon a připravíme jednoduchou volbu mezi 2 matracemi. Kvalitní matraci na míru Silver a prémiovou matraci na míru Gold. Přesně známe rozdíly, umíme je správně vysvětlit, aby to zákazník pochopil a znal cenu produktu za peníze, které u nás utratí. A také jsme se rozhodli, že nechceme prodávat levné a nekvalitní matrace.

2. Za druhé. Nejde jen o dvě matrace. Jde o dva typy matrací - kvalitní matrace Silver a prémiovou matraci Gold. Každý typ matrace ještě dělíme na to zda jste muž, žena či dítě. Dále záleží na Vaší hmotnosti, které se zdá sice jako zakázané téma, ale je to velmi důležitý faktor při výběru správné matrace na míru. Stejně důležitým faktorem je preference tvrdosti matrace - měkká, střední nebo tvrdá matrace na míru. Když to spočítáte, máte najednou téměř 80 matrací. 

Takže 80 matrací v našem e-shopu zní jako obrovské číslo a bude těžké se v tom vyznat. Pro nás je to jednoduché, pracujeme v tom každý den. Ale pro běžného zákazníka jsme chtěli, aby byl výběr matrace stejně jednoduchý jako nákup v Lidlu. Proto jsme pro naše zákazníky připravili jednoduchý konfigurátor matrace na míru. V něm vyberete zda jste muž, svou váhu, preferenci tvrdosti matrace a poté se pouze rozhodnete zda preferujete kvalitní matraci Silver nebo prémiovou matraci Gold a máte vybranou svou perfektní matraci na míru přesně pro Vás.