6. 11. 2023 Jaká matrace je nejlepší? Rozhodujícím faktorem je jádro matrace

V dnešním světě je výběr správné matrace pro kvalitní spánek důležitější než kdy jindy. Každý den trávíme třetinu svého života ve spánku, a proto si zasloužíme matraci, která nám poskytne maximální komfort a podporu. Při hledání té pravé matrace je klíčovou částí výběru její jádro, tedy pěna, která tvoří základ matrace. V tomto článku Vám řekneme, jaké vlastnosti by měla mít nejlepší pěna ve Vaší nové matraci.

Prodyšnost matrace

Moderní pěny nové generace musí být především prodyšné. Prodyšnost zajišťují velké póry v otevřených buňkách těchto pěn. Díky tomu jsou matrace velmi dobře prodyšné - tzv. dýchají. S tím jde v ruku v ruce i optimální odvod tepla, takže tyto matrace zabraňují přebytečnému nočnímu pocení. Celkově to znamená, že se v noci nebudete tolik potit a budete se ráno cítit svěžeji.

Žádné přírodní složky

Bambusu a podobným přírodním složkám v moderních matracích nové generace již odzvonilo. Moderní pěny si dávají za své, aby neobsahovaly žádné přírodní složky, kterými by se mohli živit roztoči či mikroorganismy. Díky tomu jsou matrace vhodné pro alergiky a astmatiky, kteří se nemusí obávat nepříjemných alergií spojených se spaním.

Tvarová stálost a elasticita

Tvarová stálost a elasticita jsou pojmy, které většinou ve spojení s matrací neslyšíte. Jednoduše řečeno Vám elasticita zajistí správnou oporu těla ve všech spánkových polohách a tvarová stálost zase zajistí odolnost proti proležení a dlouhou životnost Vaší nové matrace.

Profilované jádra

Tzv. profilování (děrování, různé otvory) pěn v našich matracích nenajdete. Proč? Je to prosté. Čím více do kvalitního jádra řežete, tím jeho účinek a výdrž zeslabujete. Profilované pěny většinou vydrží méně a jsou také většinou měkčí oproti našich matracím Silver a Gold

Paměťová Visco pěna

Paměťová Visco pěna je speciální typ moderní pěny s otevřenou buněčnou strukturou (původně byla vynalezena americkou NASA). Pěna mění svou tuhost v závislosti na teplotě a tlaku těla. Při kontaktu těla pěna měkne, čímž se přizpůsobuje jeho váze. Visco pěna nevytváří zpětný tlak a je antidekubitní (nevytváří proleženiny), je tedy vhodná pro všechny druhy onemocnění páteře. Pro obyčejného člověka to znamená, že nebude během noci několikrát měnit svou spánkovou polohu, protože jeho tělo cítí proleženiny ze spaní v jedné poloze na špatné matraci.

Závěrem lze říci, že výběr matrace je důležitým krokem k zajištění kvalitního a zdravého spánku. Naše matrace Silver a Gold nabízejí moderní pěny nové generace, které kombinují prodyšnost, komfort, podporu a hypoalergenní vlastnosti. Bez ohledu na to, kterou z těchto matrací si vyberete, můžete očekávat vynikající spánek a zvýšení svého celkového pohodlí. Investice do kvalitní matrace je investicí do Vašeho zdraví a spokojenosti, a matrace Silver a Gold Vám nabízejí to nejlepší, co můžete očekávat od moderních matrací.