13. 11. 2023 Jak Váš spánek ovlivňuje krásu Vašeho obličeje

V dnešním světě se věnujeme spoustě věcem, abychom si udrželi mladistvý vzhled – od péče o pleť po zdravý životní styl. Ale co když Vám řeknu, že něco tak běžného jako Váš spánek může mít vliv na vrásky a dokonce i na tvar Vašeho obličeje?

Podle klinické specialistky na obličej, Kate Kerrové, může síla tlaku, který působí na obličej během spánku, vést k deformaci a vytváření vrásek. Asymetrie obličeje může být důsledkem opakovaného tlaku na určité oblasti během spánku na boku nebo na břiše.

I když nikdo není dokonale symetrický, spánek na boku může zhoršit asymetrické rysy obličeje, jak tvrdí lékařka Maryam Zamaniová. A spánek na břiše není vůbec prospěšný – může způsobit vrásky a akné.

Nejlepší polohou pro zachování krásné pleti je spánek na zádech. Tato poloha minimalizuje tření o polštář a podporuje lepší cirkulaci, což může předejít otokům a tmavým kruhům pod očima.

Špatně fungující, staré, proležené či jinak nevhodné matrace způsobují, že Vaše tělo pociťuje proleženiny a důsledkem toho je, že často měníte polohu spánku. Častá změna polohy spánku bohužel kazí kvalitu spánku. Ráno se pak cítíte nevyspalí, unavení, nevrlí a to se samozřejmě projevuje i ve Vašem obličeji.

Proto doporučujeme při takových potížích se spánkem matrace s naší Visco pěnou. Naše paměťová Visco pěna nevytváří zpětný tlak a je antidekubitní (nevytváří proleženiny), je tedy vhodná pro všechny, kteří aktuálně řeší častou změnu polohy při spánku. 

Máme výbornou zpětnou vazbu od našich klientů, kteří na naše doporučení vyměnili starou matraci za novou matraci Gold s paměťovou Visco pěnou, že se jejich spánek zlepšil a pocítili to ráno nejen oni, ale také jejich rodina. Je totiž rozdíl, když ráno potkáte v koupelně člověka, který se tváří jako morous nebo jako sluníčko.

Vaše krása začíná ve spánku, takže si vyberte tu správnou matraci na míru pro krásné ráno!

Zdroj: novinky.cz