26. 9. 2023 Co je to Visco pěna v našich matracích na míru?

Visco pěna, která je také známá jako paměťová pěna nebo paměťová matrace, je typ pěnového materiálu používaného v matracích na míru a polštářích. Tento materiál byl vyvinut původně NASA v 70. letech 20. století pro použití v kosmických oděvech, aby pomohl astronautům absorbovat nárazy a poskytoval pohodlí během startu a přistání. Později byl tento materiál upraven pro civilní použití, zejména pro výrobu matrací na míru a polštářů.

Visco pěna má několik unikátních vlastností:

  1. Paměťové vlastnosti: Visco pěna je známá tím, že reaguje na tělesnou teplotu a hmotnost. Když spící osoba leží na matraci s visco pěnou, materiál se pomalu přizpůsobí tvaru těla a vytvoří tak dočasný odlitek těla. Tento efekt způsobuje pocit, že matrace na míru reaguje na individuální kontury těla a poskytuje podporu tam, kde je třeba.

  2. Rozptylování tlaku: Visco pěna je schopna rozptýlit tlak, což znamená, že pomáhá snižovat bodové tlaky na tělo. Tento faktor je obzvláště prospěšný pro lidi trpící bolestmi zad nebo klouby.

  3. Absorpce pohybu: Matrace na míru s visco pěnou je známá tím, že absorbuje pohyb a zabraňuje šíření pohybu od jedné strany postele k druhé. To může být výhodné pro páry, kteří se nesnesitelně neradi probouzejí při pohybu partnera.

  4. Teplotně citlivá: Visco pěna je citlivá na teplotu. Změny teploty mohou ovlivnit její měkkost a pružnost. To znamená, že matrace může být tvrdší při nižší teplotě a měkčí při vyšší teplotě.

  5. Trvanlivost: Matrace na míru s visco pěnou jsou obvykle trvanlivé a mají dlouhou životnost.

Paměťová pěna se stala velmi oblíbenou díky své schopnosti poskytovat komfortní a individuálně přizpůsobený spánek. Výběr matrace z visco pěny však závisí na preferencích jednotlivce, a je dobré při výběru matrace na míru zadat více parametrů matrace, abyste našli tu, která nejvíce vyhovuje Vašim potřebám a pohodlí.

Vyzkoušejte si náš Konfigurátor matrace na míru